Vinterförvaring av mc, vi ger dig tips och råd!

Vinterförvaring av mc, vi ger dig tips och råd!

När hösten närmar sig är det dags att börja tänka på hur du bäst tar hand om din motorcykel under vintern. Vi på Mc-kompaniet erbjuder dig ett enkelt alternativ där du lämnar din hoj på hösten, och hämtar ut den, startklar på våren! Från 1095 kr för hela säsongen 2017-2018.

Plats
Att förvara hojen utomhus hela vintern är såklart inget vi rekommenderar, har du inget eget garage eller har du ditt garage fullt med annat? Då har vi gott om plats i väring. Huvudsaken är att platsen är torr, varmgarage är att föredra men har man förberett hojen väl funkar kallgarage lika bra.

Tvätt
Ställ inte in hojen smutsig, gör en ordentlig tvätt så inte smutsen sätter sig eller sliter på lacken i onödan. Har du mycket flugor på hojen kan dessa även börja mögla. Att hämta ut ren hoj är dessutom mycket trevligare. Vill du vara extra ambitiös så kan vi även rekommendera att vaxa hojen. En vaxad motorcykel är både snyggare och lättare att hålla ren.

Service
Om du servar hojen innan du ställer in den är det lättare att komma igång fort på våren. Vi rekommenderar att man gör en årsservice varje år, en årsservice består av enklare kontroller samt att man byter motorolja och filter. Om det har gått långtid sedan senaste servicen kan det vara dags för en mer omfattande service. Kontrollera även så du har rätt glykolblandning så kylarvätskan inte fryser.

Batteri
En kritisk punkt är batteriet, ett mc-batteri är mer känsligt än ett bilbatteri och behöver därför laddas oftare. Det smidigaste är att montera en snabbkontakt på batteriet och att man använder en smartladdare, då är det bara plugga in laddaren utan att behöva plocka ur batteriet ur motorcykeln. Smartladdaren kan sedan sitta i längre perioder utan problem. Glöm inte heller kontrollera vätskenivån i batteriet om batteriet är av standard typ.

Däck
Däcken kan bli lite platta om hojen står stilla under en lång period, därför kan ett bra knep vara att trycka in lite extra luft, eller att använda depåstöd/centralstöd till motorcykeln.

Bränsle
Hellre en full tank än en tom tank, har du en motorcykel med bränslekran? Se till att den funkar om den är av typen vakumkran. Är det en bränslekran med mekanisk avstängning räcker det att vrida av den bara.

Försäkring
Idag har de flesta året-runt försäkringar, vilket betyder att du inte behöver ställa av hojen på vintern. Har du ändå en avställningsbar försäkring? Se till att minst ha en garageförsäkring som gäller för förutsättningarna du har på din förvaring.

Auktoriserad återförsäljare av

  • Kawasaki
  • Suzuki
  • KTM
  • CFMoto
  • Segway