MC-Kompaniets historik

Mycket har hänt sedan starten

MC-Kompaniet grundades

1996 grundades MC-Kompaniet AB av Mattias Andersson och Gustav Persson. Verksamheten bedrevs i ett gammalt hönshus i närheten av Moholm. I takt med att företaget växte flyttades verksamheten vintern 97-98 till nuvarande adress i Väring. Tills idag har tusentals hojar fått nya ägare hos oss. Fr.o.m säsongen 2006-2007 är importen ett minne blott och nu säljs enbart “Svensksålda” nya mc.

Svenska mässan 1999

1998-1999 blev vi Generalagenter för de Italienska mc-tillverkarna Bimota & Laverda, knappt 20 Bimota och 10 Laverda importerades innan bägge tillverkarna blev bankrutt ett par år senare. Numer är bägge märkena enbart historia i Väring. Här är en bild från Svenska mässan -99.

Vårt årliga öppna hus

Vårt öppnahus har växt sig till en stor hojträff! För många hojåkare är det första träffen för säsongen och många passar på att uppdatera sin utrustning och ta del av de fina erbjudanden som finns i både butik och verkstad. Första helgen i april är det som gäller varje år.

Ny ägartrio

Under våren 2015 byter Mc-kompaniet ägare, och de tre tidigare anställda Johan, Magnus och Joakim kliver in som nya ägare. De gamla ägarna, Björn och Mattias stannar kvar i bolaget som anställda.

Auktoriserad återförsäljare av

  • Kawasaki
  • Suzuki
  • KTM
  • CFMoto
  • Segway